Fujifilm X-T3 Body occasion (sn:8CQ36368)

Fujifilm X-T3 Body occasion (sn:8CQ36368)

Artikelnummer: FX-T3B_occ

Occasion in gebruikte staat. Wordt geleverd met accu, lader, draagriem en originele verpakking.

Voorraad
Voorraad
€ 869,00
Product Omschrijving

Details

De Fujifilm X100 was in 2011 de eerste camera uit de FUJIFILM X Serie. In 2012 werd daar de X-Pro1 aan toegevoegd. De eerste FUJIFILM systeemcamera met X-Trans CMOS sensor. Een sensor die dankzij haar unieke kleurenfilter in staat was om op een prachtige en ongeëvenaarde wijze in combinatie met de EXR Processor Pro Beeldprocessor de mooiste kleuren kon weergeven met een enorm hoog detailniveau. Dankzij X-Trans kunnen valse kleuren op een unieke wijze worden onderdrukt.

In de afgelopen zeven jaar is deze technologie verder verfijnt. Eerst in 2014 met de ‘X-Trans CMOS II’ / ‘EXR Processor Pro II’ die schuil ging in onder andere de FUJIFILM X-T1 en later in 2016 verder werd doorontwikkeld naar de ‘X Processor Pro’ beeldprocessor en ‘X-Trans CMOS III’ beeldsensor , die werd toegepast in de FUJIFILM X-Pro2 en X-T2. Dankzij zowel de beeldprocessor als beeldsensor heeft FUJIFILM de afgelopen jaren steeds grote stappen gemaakt, waarbij de beeldkwaliteit en kleurenreproductie steeds verder is verfijnt.

Vandaag wordt deze trend verder doorgezet dankzij de introductie van de FUJIFILM X-T3 die is voorzien van de vierde generatie beeldsensor en beeldprocessor. De nieuwe ‘X-Trans CMOS 4’ en ‘X Processor 4’ geven nu een overweldigende beeldreproductie als nooit tevoren en alleen zoals je deze van FUJIFILM mag verwachten.
           
X-TRANS CMOS 4
De X-Trans CMOS 4 beeldsensor is een zogenoemde ‘back illuminated’ (BSI) APS-C sensor die beschikt over maar liefst 4 keer méér fase detectie autofocuspixels dan de huidige modellen*3. Deze autofocuspixels zijn uitgespreid over het gehele sensoroppervlak. Waardoor het maken van opnames van bewegende onderwerpen nu sneller, eenvoudiger en nog makkelijker wordt dan voorheen mogelijk was. Dankzij de nieuwe BSI sensor kan licht beter worden opgevangen. Dit resulteert in betere ruisprestaties. Fotograferen of filmen met minder ruis op hogere ISO waardes wordt daardoor beter mogelijk. Bovendien kan de basis ISO waarde erdoor worden teruggebracht naar ISO 160 ondanks een toegenomen resolutie naar 26MP.

Ook het autofocussysteem kan dankzij deze nieuwe beeldsensor nu nog beter in het donker zien. Bijvoorbeeld bij kaarslicht. Er kan nu namelijk nauwkeurig worden scherp gesteld op een onderwerp tot bij -3Ev.

 

X Processor 4

De X Processor 4 beeldverwerkingsprocessor bestaat uit een krachtige quadcore CPU. Dat betekent dat de processor bestaat uit 4 kernen die onafhankelijk van elkaar individueel hun rekenkracht kunnen benutten. Deze nieuwe beeldverwerkingsprocessor is daarmee ongeveer 3x sneller dan de processor die in de huidige camera’s*3 wordt toegepast. Deze extra snelheid komt niet alleen ten goede van de accuratesse van het autofocussysteem het stelt de X-T3 ook in staat om beelden te filmen met een resolutie van maar liefst 4K/60P in 10bit beeldkwaliteit. Professionele beeldmakers kunnen met deze APS-C camera dus ruimschoots uit de voeten.

Nieuw in de X Serie en mede mogelijk door deze nieuwe beeldverwerkingsprocessor is bovendien de mogelijkheid om complexe rekentaken op zich te nemen die noodzakelijk zijn voor FUJIFILM’s unieke filmsimulaties. Zo is het nu mogelijk om ‘Color Chrome Effect’ en ‘Monochroom Aanpassingen’ te doen. Dit resulteert in rijpere en diepere kleuren. Voor zwartwit opnames kunnen warmere en koudere tinten worden gereproduceerd zoals we die kennen van zilverhalide prints.

De FUJIFILM X-T3 maakt volledig gebruik van deze 4e generatie beeldprocessor en beeldsensor, waardoor de gebruikservaring, snelheid en het gebruiksgemak in alle opzichten aanzienlijk wordt verbeterd.

  • De FUJIFILM X-T3 maakt volledig gebruik van deze 4e generatie beeldprocessor en beeldsensor, waardoor de gebruikservaring, snelheid en het gebruiksgemak in alle opzichten aanzienlijk wordt verbeterd.
  • 2. Aanzienlijke verbeteringen ten aanzien van de autofocussnelheid. Tot maar liefst anderhalf keer zo snel dan de huidige cameramodellen*3 waardoor er flink sneller en accurater kan worden scherp gesteld. Ook gezicht- en oogdetectie heeft significante verbeteringen ondergaan dankzij 2.16M fasedetectie pixels die zorgvuldig over het gehele sensoroppervlak zijn verdeeld.
  • 3. Opvallende verbeteringen zijn er ook in het volgen van snel bewegende onderwerpen. Dankzij de mogelijkheid om tijdens een snelle opnamereeks ‘blackout vrij’*4 te kunnen fotograferen behoudt de fotograaf continu zicht op het te fotograferen onderwerp. Dit kan tot wel 30 fps terwijl de EVF tot wel 60 keer per seconde wordt ververst.
  • 4. De FUJIFILM X-T3 beschikt over professionele videomogelijkheden waarbij opnames kunnen worden gemaakt in een resolutie die bij gebruik van het geheugenkaartslot op 4K/60P bij 4:2:0 10 bit kan worden weggeschreven. Wordt gebruik gemaakt van een externe HDMI recorder dan kan de opname worden weggeschreven op een resolutie van maar liefst 4K/60P op 4:2:2 10bit. Dit kan zelfs tegelijkertijd. Verder is ook de ETERNA filmsimulatie toegevoegd zoals we al kennen vanuit de FUJIFILM X-H1.

*1 X-TransTM is een geregistreerd handelsmerk van FUJIFILM Corporation. De sensor kent daarbij een uniek niet doorlopend kleurenpatroon waardoor moire en valse kleuren beter kunnen worden onderdrukt zonder dat daarbij gebruik gemaakt hoeft te worden van een optisch low pass filter.
*2 Tot 6 september 2018, volgens bronnen van FUJIFILM.
*3 Vergeleken aan de hand van de huidige FUJIFILM modellen X-T2 en X-H1
*4 Alleen beschikbaar indien gebruik wordt gemaakt van de elektronische sluiter.
 

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

(1) Nieuwe 4e generatie ‘X-Trans CMOS 4” beeldsensor en nieuwe zeer snelle ‘X Processor 4’ beeldprocessor voor een zeer hoog oplossend vermogen en nog betere kleurenreproductie. Sneller en beter dan ooit tevoren.
(1) De Fujifilm X-T3 beschikt over de 4e generatie APS-C beeldsensor die in de FUJIFILM X Serie wordt toegepast. De nieuwe ‘X-Trans CMOS 4’ beeldsensor bestaat uit 26.1 Megapixels. Dankzij het unieke X-Trans kleurenfilter worden moire en valse kleuren effectief onderdrukt waardoor een low pass filter niet noodzakelijk is. Dit is bovendien de eerste ‘Back Illuminated’ (BSI) beeldsensor die in een camera uit de X Serie wordt toegepast.

Dankzij de unieke wijze waarop een dergelijke sensor wordt gefabriceerd hoeven er geen concessies meer te worden gedaan aan de beeldkwaliteit. Met behulp van een BSI beeldsensor kunnen de ruisprestaties worden verbeterd, terwijl de resolutie van de beeldsensor is toegenomen. Dit betekent bovendien dat de basisgevoeligheid van de sensor kan worden teruggebracht naar ISO 160. Deze ISO waarde kon voorheen alleen digitaal worden geëmuleerd. Een lagere basis ISO waarde komt ten goede aan de mogelijkheid om achtergrondonscherpte te kunnen verkrijgen bij gebruik van een groot diafragma onder daglicht.

(2) De FUJIFILM X-T3 kan dankzij de nieuwe ‘X Processor 4 beeldprocessor’ verbeterde filmsimulaties weergeven waarbij gebruik kan worden gemaakt van bijvoorbeeld de optie ‘Monochroom fijn afstemming’. Deze nieuwe optie stelt de fotograaf in staat om warmere en koudere monochroom tinten beter weer te geven zoals we die kennen van zilverhalide prints. Ook de filmsimulatie ‘ACROS’ profiteert van deze nieuwe functie.

(3) De optie ‘Color Chrome’ was tot voor kort alleen beschikbaar voor de FUJIFILM GFX. Het medium format systeemcamera systeem van FUJIFILM. Deze mogelijkheid wordt nu voor het eerst in de X Serie toegevoegd bij de X-T3. Het toepassen van ‘Color Chrome’ levert rijpere en diepere kleuren op. Met name opnames met een rijke kleurschakering zijn vaak moeilijk te reproduceren. Dankzij het toepassen van ‘Color Chrome’ is dit nu niet langer problematisch. Doordat de beeldprocessor aanzienlijk sneller is geworden kan dit effect ook worden toegepast op een volledige opnamereeks.


(2) Dankzij de grotere rekenkracht van de processor en verder verbeterde algoritmes wordt het autofocussysteem in de Fujifilm X-T3 aanzienlijk sneller en beter. Het volgen van snel bewegende onderwerpen of het fotograferen of filmen onder moeilijke lichtomstandigheden is niet langer meer een uitdaging.
(1) De X-Trans CMOS 4 beschikt over 2.16M fase detectie pixels. Dat is 4 keer zoveel als wordt gebruikt in de huidige cameramodellen*3. Bovendien zijn deze fase detectie autofocuspixels nu beschikbaar over het gehele sensoroppervlak (bijna 100% spreiding). Fase detectie AF is uitermate snel en accuraat. Door de betere spreiding kunnen nu ook onderwerpen links of rechts van het midden eenvoudig worden gevolgd.

De mogelijkheden om onder uitdagende lichtomstandigheden te fotograferen zijn verder verbeterd. Er kan nu worden scherp gesteld met 2 stops minder licht dan voorheen mogelijk was. Van -1Ev bij de huidige modellen*3 tot -3Ev bij deze nieuwe FUJIFILM X-T3. Nachtfotografie of fotograferen of filmen in een donkere omgeving wordt daardoor stukken eenvoudiger. Dankzij de verbeterde autofocusalgoritmes kan er nu bovendien tot ongeveer 1.5 keer vaker een autofocusmeting worden uitgevoerd. Dit komt vooral ten goede bij het fotograferen van snelle acties zoals gebruikelijk is binnen de sportfotografie.

(2) Gezicht- en oogdetectie is nu tot 2x sneller en kan nu beter worden gebruikt bij personen die in beweging zijn. Zo is oogdetectie AF nu ook beschikbaar in continu scherpstelmodus (AF-C). Zelfs als de camera in verticale positie wordt vastgehouden is het nu eenvoudiger om bewegende personen te fotograferen. De X-T3 stelt scherp op gelaten die recht in de camera kijken of die hun gezicht gedeeltelijk hebben afgewend. Gezicht- en oogdetectie is ook beschikbaar tijdens het maken van video-opnames.

(3) Verbeterde elektronische zoeker waardoor het nu eenvoudiger wordt om bewegende onderwerpen blijvend te kunnen volgen.
(1) De FUJIFILM X-T3 beschikt over een elektronische zoeker van maar liefst 3.69 miljoen dots. Dit is met recht een hoge resolutie EVF te noemen met een vergrotingsfactor van maar liefst 0.75x. De vertraging is slechts 0.005 seconde en het beeld wordt ververst met een beeldsnelheid van 100fps. Dit is niet alleen rustig voor de ogen, maar stelt de fotograaf ook in staat om onderwerpen met uiterste precisie te kunnen volgen. De X-T3 kan nu zelfs zónder grip tot 11 beelden per seconde foto’s maken wanneer gebruik wordt gemaakt van de mechanische sluiter. Dit komt ten goede aan het gewicht van de camera. 

(2) De nieuwe ‘sportzoeker modus’, maakt het mogelijk om bewegende onderwerpen met nog meer eenvoud te kunnen fotograferen. Wanneer deze optie wordt geselecteerd wordt er een kader weergegeven die gelijk staat aan een resolutie van 16.6 Megapixels (1.25 crop). Deze instelling is met name handig voor sport- en natuurfotografen omdat de fotograaf kan anticiperen op wat te gebeuren staat. De instelling heeft als verder voordeel dat de zogenoemde ‘blackout’ (de tijd dat je niets door de zoeker kunt zien) aanzienlijk wordt verkort.

(3) De leessnelheid van de sensor is aanzienlijk verbeterd dankzij de snellere beeldprocessor. Hierdoor is het nu mogelijk om een onderwerp te volgen en te fotograferen zonder ‘blackout’*4 en tot 30 opnames per seconde wanneer gebruik wordt gemaakt van de sportzoeker modus (16.6 Megapixels (1.25x crop)). De verversingssnelheid van de zoeker is daarbij 60fps. Het fenomeen van rolling shutter is gehalveerd ten opzichte van de huidige modellen*3.

(4) Om nooit een moment te hoeven missen beschikt de X-T3 ook over een zogenoemde ‘Pre Shoot’ functie*4. De camera zal daarbij starten met fotograferen op het moment dat de sluiterknop slechts half wordt ingedrukt. Zo hoeft nooit een moment te worden gemist door de vertraging tussen het volledig doordrukken van de ontspanknop en de eerste opname.

(4) Ontwerp / Ergonomie en gebruiksgemak
(1) De X-T3 heeft vrijwel hetzelfde ontwerp behouden als de populaire FUJIFILM X-T2. De positie van de knoppen, instelwielen, de greep en de centrale zoeker zijn daarbij ongewijzigd gebleven. Standaard is de camera nu ook in zilverkleur te verkrijgen. Deze kleurstelling geeft een meer authentieke look aan deze camera’s. Doordat de vormfactor niet is gewijzigd zal menig fotograaf zich direct thuis voelen op het moment dat hij de X-T3 in zijn handen houdt.

(2) De FUJIFILM X-T3 is op een aantal punten ergonomisch verbeterd wat resulteert in een beter gebruiksgemak. Deze verbeterpunten zijn tot stand gekomen op verzoek van de vele X-T gebruikers.

  • De diopter aan de zijkant van de EVF kan nu worden vergrendelt. Om deze te verstellen moet deze nu eerst worden uitgetrokken en kan deze worden verdraaid. Hierdoor wordt voorkomen dat de dioptrie instelling per ongeluk wordt aangepast.
  • De X-T3 maakt gebruik van een touchscreen met een verbeterde contrastweergave en kent een grotere kijkhoek. Hierdoor kan de camera eenvoudiger worden gebruikt wanneer gebruik wordt gemaakt van het LCD scherm.
  • De X-T3 is voorzien van grotere druktoetsen zoals ook worden toegepast in de X-H1. Dit maakt het indrukken van de verschillende toetsen eenvoudiger.
  • Er is nu standaard een hoofdtelefoonuitgang beschikbaar. Dit verbeterd het gemak voor diegenen die de X-T3 ook willen gebruiken als videocamera.
  • e. De afdekkap voor de externe aansluitingen kan nu worden verwijdert, waardoor het eenvoudiger is om kabels, zoals een microfoon of afstandsbediening op de camera aan te sluiten.
  • De USB uitgang is voorzien van USB Type-C (USB3.1 Gen1). Een ‘Anker’*5 accu kan nu worden aangesloten waardoor het aantal te maken opnames of opnameduur voor video per acculading aanzienlijk kan worden vergroot.


(5) Verbeterde video functionaliteit
(1) Dit is ’s werelds eerste*2 systeemcamera waarbij opnames op de interne SD geheugenkaart kan worden opgeslagen met een opnameresolutie van 4K/60P 4:2:0 10 bit. Het is ook ’s werelds eerste APS-C systeemcamera die in staat is om opnames te maken in 4K/60P 4:2:2 10 bit HDMI output. Ondersteunende videoformaten zijn het veelgebruikte h.264/MPEG-4 AVC als ook h.265/HEVC dat beschikt over een grotere datacompressie. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van een opnamesnelheid van 200Mbps wanneer wordt gefilmd met een resolutie van 4K/60P 4:2:0 10bit. Dit kan ook tegelijkertijd worden uitgevoerd naar de HDMI uitgang. De video compressie mogelijkheden zijn ALL-Intra*6 en Long GOP. Wanneer gebruik wordt gemaakt van All-Intra worden de opnames gemaakt met een bitrate van 400Mbps*7.

De sensor wordt ongeveer 50% sneller uitgelezen dan de huidige modellen*3 waardoor 4k/60P video kan worden uitgelezen op 17msec. Rolling shutter wordt daardoor vrijwel geëlimineerd waardoor een mooi en soepel beeld ontstaat als snel bewegende onderwerpen wordt vastgelegd.

De camera ondersteund een kleurdiepte van 10bit. Het aantal beschikbare kleuren en tinten is daardoor ongeveer 64 keer groter dan wanneer gebruik wordt gemaakt van een kleurdiepte van 8bit. Dit wordt bovendien gecombineerd met 400% (ongeveer 12 stops) dynamisch bereik waardoor onderwerpen een rijke kleurverzadiging kunnen krijgen zoals bijvoorbeeld bij een zonsondergang.

(2) Door het toepassen van een nieuw algoritme voor ruisonderdrukking en door gebruik te maken van de optie ‘4K interframe ruisreductie’ kan ruis tot 2 stops worden vermindert. Het vernieuwde NR ruisonderdrukking kan ruis beter herkennen en daardoor beter verminderen. De 4K interframe NR functie*7 maakt gebruik van aaneensluitende frames om ruis te reduceren. De minimum instelling om gebruik te kunnen maken van F-Log en DR400% opnames is verlaagd van ISO 800 bij de huidige modellen*3 naar ISO 640 voor de X-T3. Waardoor wordt voldaan aan de vraag van veel videografen.

(3) Ter aanvulling aan de bovengenoemde functies, zal de X-T3 aan het einde van 2018 ook ondersteuning krijgen voor Hybrid Log Gamma (HLG). Een van de formaten die is gedefinieerd in de ITU-R BT.2100 standaard die internationaal wordt gehanteerd. Op verzoek van veel gebruikers zal de X-T3 dan ook worden voorzien van de mogelijkheid om gelijktijdig film simulaties en F-Log te kunnen wegschrijven.

*5 Anker is een geregistreerd handelsmerk van Anker Innovations Limited en geaffilieerde bedrijven.
*6 Beschikbaar in 4K/29.97P, 25P, 24P, 23.98P en FHD/59.95P, 50P, 29.97P, 25P, 24P, 23.98P wanneer H.265/HEVC is geselecteerd. Niet compatible met H.264
*7 Beschikbaar als 4K/29.97P, 25P, 24P of 23.98P. Minimale vereisten zijn een SD geheugenkaart met een videoclassificatie van V60 of beter om beelden op te kunnen nemen met een bitrate van 400Mbps.

CMS tab