Voigtländer Nokton 40mm f/1.2 occasion voor Sony

Voigtländer Nokton 40mm f/1.2 occasion voor Sony

Artikelnummer: VN40/1.2_occ_son

Occasion in nette staat.


Wordt geleverd met zonnekap en originele verpakking.

Voorraad
Voorraad
€ 849,00
Product Omschrijving

Details

De Nokton Classic tekent beelden op een klassieke manier, waardoor hij zich onderscheidt van moderne lenzen die scherp zijn met een hoog contrast, ongeacht het diafragma. Het is vooral zacht bij maximaal diafragma en scherp als het diafragma wordt verkleind. Het kunnen beheersen van deze twee kenmerken volgens de bedoeling van de fotograaf maakt deze lens zeer aantrekkelijk.
Compact ontwerp met groot maximaal diafragma
Als veelgebruikte brandpuntsafstand van een semi-groothoeklens/standaardlens is de beeldhoek van 40 mm er een die veelzijdigheid vereist. Ondanks het grote maximale diafragma van F1.4 is de lens slechts 29,7 mm lang en weegt hij slechts 175 gram. Hij realiseert een compacte vorm waardoor je hem altijd bij je hebt.


Keuze uit twee soorten lenscoatings
De multi-coated (MC)-versie heeft tot doel kleuren te reproduceren die zo neutraal mogelijk zijn en de single-coated-versie heeft tot doel klassieke kleurtinten te reproduceren. Deze serie biedt een lenscoating die bij uw smaak past.
Speciale zonnekap van het bajonettype
Als optioneel accessoire wordt een duurzame en mooie metalen zonnekap van het bajonettype meegeleverd, die slechts een klein beetje in het gezichtsveld uitsteekt wanneer de lens op een meetzoekercamera is bevestigd.
Handmatige scherpstelling voor betrouwbaar scherpstellen
Maakt gebruik van een zeer nauwkeurig bewerkte en afgestelde geheel metalen helicoïde-eenheid, gesmeerd met hoogwaardig vet, om een soepele scherpstelling met precies de juiste hoeveelheid koppel te realiseren. Hierdoor is een zeer nauwkeurige scherpstelling mogelijk.
Focuslipje voor gebruiksgemak
Het focuslipje is zo gevormd dat het om uw vinger past, zodat u snel en nauwkeurig kunt scherpstellen.
Bajonettype VM-montage
Maakt gebruik van de VM-mount lensvatting die compatibel is met Leica M-mount. Deze lens kan niet alleen worden gebruikt op met een meetzoeker gekoppelde camera's, maar qua ontwerp balanceert hij ook heel mooi bij montage op spiegelloze digitale camera's met een montageadapter.
Geïnstalleerd met een focuskoppelingssysteem
Het uiterst nauwkeurige meetzoekerkoppelingsmechanisme maakt nauwkeurige scherpstelling mogelijk in scherpstelkritische situaties, zoals bij fotograferen met of dichtbij het maximale diafragma.
Beeldcirkel die het volledige frameformaat bestrijkt
De lens beschikt over een royale beeldcirkel die het 35 mm full-frame formaat bestrijkt. Bovendien is het formaat extreem compact vergeleken met verwisselbare lenzen voor spiegelreflexcamera's.

CMS tab