Amaloco AM 74

Amaloco AM 74

Artikelnummer: am74

Deze universele semi-nivellerende fijnkorrel negatiefontwikkelaar is het uitgebalanceerde compromis tussen een ongekend hoge scherpte en een fijne korrelstructuur.

Voorraad
Voorraad
€ 19,99
Product Omschrijving

Details

Deze universele semi-nivellerende fijnkorrel negatiefontwikkelaar is het uitgebalanceerde compromis tussen een ongekend hoge scherpte en een fijne korrelstructuur. Door het semi-nivellerende karakter ontstaat een normale gradatie en een gecontroleerde dekking ook bij over- of onderbelichting (grote belichtingsspeelruimte). Daarom is vrijwel nimmer sprake van een te hard of te zacht negatief of een storend korrelpatroon. Deze ontwikkelaar biedt een garantie voor een fraaie doortekening in zowel de schaduwpartijen als de hoge lichten. Rol-, kleinbeeld- en vlakfilms met een gevoeligheid tussen 25/15° - 400/27° ISO kunnen vaak bij één ontwikkeltijd behandeld worden, dit opent de mogelijkheid films van verschillende gevoeligheden gelijktijdig te ontwikkelen. Voor bepaalde films gelden afwijkende ontwikkeltijden. (zie hoofdstuk ontwikkeltijd).

 

Een uitgekiende buffering voorkomt dat ontwikkeltijd-verlengingen echt noodzakelijk zijn. Kortom AM 74 biedt eenvoud en zekerheid aan de beginner en door zijn grote belichtingsspeelruimte, een ongekend scala van mogelijkheden aan de professionele fotograaf en de veeleisende foto-amateur. AM 74 is de moderne negatiefontwikkelaar, die de geëvolueerde eigenschappen van de huidige negatief-emulsies zoals Ilford Delta, Kodak T-Max en Fuji Neopan films volledig benut.

Verpakking

AM 74 500 ml.

Aanzetten

Vlak voor gebruik verdunnen volgens voorschrift met gewoon leidingwater. Bij sterk verontreinigd water eventueel gedeminiraliseerd water of kraanfilter toepassen. Na goed roeren en zorgvuldig op temperatuur brengen direct klaar voor gebruik.

Temperatuur

Verreweg de beste resultaten worden verkregen bij precies 20°C. Bij het bereiken van topkwaliteit negatieven speelt de temperatuur een belangrijke rol. Afwijkingen van meer dan 0,5°C moeten vermeden worden. Met AM 74 kunt u ook bij andere temperaturen werken.

 

Extra Informatie:

  • 1 deel AM 74 op 7 delen water
  • Optimale werk tempratuur 20 graden celsius
  • Geadviseerde maximale belasting is 5 filmen, per 1 L aangemaakte AM 74
  • Speciaal voor Zwart/Wit film

Website fabrikant:

  • http://www.amaloco.nl

 

CMS tab