Systeemcamera

Nikon systeemcamera


De Nikon systeemcamera wordt ook wel een spiegelloze camera genoemd en behoort tot de Z-serie van Nikon. De camera’s uit deze serie beschikken niet over een optische zoeker en een spiegel. U maakt gemakkelijke prachtige foto’s dankzij:

 • Scherpte van rand tot rand
 • Brede lensvatting
 • Fullframe sensor
 • Snelle bps


Dankzij de brede lensvatting kunnen objectieven met een Z-mount worden toegepast op de spiegelloze camera’s. Een aantal kenmerken van deze objectieven zijn dat ze stiller, scherper en lichtsterker zijn. Hierdoor profiteert u van een kleine scherptediepte en mooie heldere beelden. Naast de Z-mount lenzen is het met een adapter ook mogelijk om F-lenzen toe te passen op de Nikon systeemcamera.


Z-serie van Nikon


De Nikon systeemcamera kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Dit komt doordat de lenzen verwisselbaar zijn. Dankzij de uitgebreide eigen lijn objectieven kunnen de camera’s gebruikt worden voor portretfotografie, maar ook voor het fotograferen van landschappen. De komende tijd blijft het merk zich uitbreiden met objectieven, hierdoor zit er gegarandeerd één tussen die bij u en uw stijl van fotograferen past.

 

De Nikon systeemcamera is lichter en compacter dan de spiegelreflex varianten. We hebben een aantal voordelen en nadelen voor u op een rijtje gezet.


Voordelen:

 • Zeer hoge kwaliteit
 • Ruime keuze uit objectieven
 • Licht in gewicht
 • Minder snel slijtage
 • Helder zoekerbeeld
 • Professionele functies
 • Professionele instellingen


De digitale zoeker van de Nikon systeemcamera zorgt ervoor dat u de instellingen die u gebruikt gelijk ziet. Daarbij is deze zoeker in alle omstandigheden goed te gebruiken. Hierbij maakt het niet uit of er bijvoorbeeld een fel licht is.

Gebruik uw DSRL objectieven op uw Z:

Er zijn al veel Nikon objectieven voor de de Nikon Z serie, ben je verplan de switch te maken van uw Nikon Spiegelreflex? dan zijn er een hoop objectieven die u mee kan nemen naar uw systeemcamera. Koop bij uw Z camera de FTZ adapter en maak gebruik van objectieven met een F aansluiting, en geniet van snelle autofocus en beeldstabilisatie.

Use_Nikon_F_on_Nikon_Z

Nikon ergonomie:

Als u ooit een Nikon spiegelreflex opgepakt heeft, dan weet u precies hoe comfortabel een Nikon camera in uw handen ligt.
Elk knopje, wieltje en functie zit op de juiste plaats en elke vinger heeft genoeg ruimte zodat niks u in de weg staat om die ene prachtige foto kan maken.
Bij het ontwerpen is het gelukt om deze ergonomie mee te nemen naar de Nikon Z.

Nikon_Z_Ergonomie

Nikon menustructuur:

Als u ooit een Nikon spiegelreflex opgepakt heeft, dan weet u precies hoe overzichtelijk het menu is van Nikon.
Bij het ontwerpen van de Nikon Z heeft Nikon het menu nog gebruiksvriendelijker gemaakt.
Waar je bij vele merken goed moet zoeken waar bepaalde instellingen staan, je de weg kwijt raakt in alle functie's
Heeft Nikon een heel duidelijk en overzichtelijk menu ontworpen.

Nikon_Z-Menu

Autofocus:

Stel snel en nauwkeurig scherp met het sublieme autofocus systeem van Nikon Z
Maak gebruik van gezichtsherkening, oog focus en of zelfs animal autofocus.

Nikon_Z-Autofocus

Find your Z:

         


Foto Sipkes – al meer dan 90 jaar specialist in fotografie!


Wanneer u opzoek bent naar een Nikon systeemcamera bent u bij Foto Sipkes aan het juiste adres. Onze fysieke winkel is al meer dan 90 jaar een begrip in Groningen. Wij hebben niet alleen ervaring in het verkopen, maar ook in reparaties en onderhoud. Wij vinden onze klanten belangrijk en we willen graag dat u de juiste keuze maakt. Hierom staat ons deskundige personeel u graag te woord, om u te voorzien van een passend advies.


Hierbij brengen wij natuurlijk altijd eerst uw wensen in kaart om zo vervolgens, samen met u opzoek te gaan naar een camera die bij u past. Wij heten u hiervoor graag welkom in onze speciaalzaak in Groningen. Daarnaast kunt u natuurlijk ook altijd telefonisch contact met ons opnemen, wij staan u graag te woord!


Kom langs in onze winkel!

U kunt bij ons ook terecht voor het maken van een pasfoto in Groningen. Wij zijn dichtbij het gemeentehuis gevestigd en dankzij onze ervaring bent u verzekerd van een mooie foto. Daarnaast bieden wij ook een ruim assortiment in Nikon objectieven aan. Met een goed objectief kunt u nog meer uit uw Nikon systeemcamera halen.

Tabel  Lijst 

1 Artikel(en)

per pagina

Tabel  Lijst 

1 Artikel(en)

per pagina