Sigma 20mm f/1.4 DG HSM Art Sony E-mount

Sigma 20mm f/1.4 DG HSM Art Sony E-mount

Artikelnummer: S_20Seff

Dit objectief levert ongelooflijke weergaveprestatie en ongekende visuele ervaringen. Geniet van verbeterde controle van licht en compositie

SIGMA heeft uitgebreide ervaring in het gebruik van zijn geavanceerde ontwerpmogelijkheden en toonaangevende technologieën om daarmee lichtgevoelige prime objectieven te ontwerpen die het volledige potentieel van ultra-hoog-Megapixels DSLR’s benutten. De laatste ontwikkeling in deze categorie is een ultra-groothoek objectief met F1.4. Met een brandpuntsafstand van 20mm en diafragma van F1.4 levert dit objectief uitstekende lichtgevoelige helderheid en bokeh en zorgt voor een nog nooit vertoonde visuele ervaring. De beeldhoek van dit objectief en de scherptediepte die ontstaat door het grote diafragma maakt het objectief geschikt voor landschappen, sterrenhemels maar ook voor snapshots, situaties met weinig licht, indoor fotografie, portretten met een natuurlijk bokeh effect en veel meer.


 Voorraad
Voorraad
€ 939,00
Product Omschrijving

Details

1. ‘s Werelds eerste* 20mm F1.4 objectief dankzij geavanceerde fabriekage technieken

Dit objectief beschikt over een groot, dubbel asferisch lenselement met een diameter van 59mm. om ultra-groothoek 20mm F1.4 prestaties te kunnen leveren.

Objectieven van dit type zijn extreem moeilijk te produceren, maar SIGMA ging de uitdaging aan om een F1.4 utra-groothoek objectief te ontwikkelen die voldeed aan de eisen van de SIGMA’s Art lijn.

Wat deze doorbraak mogelijk maakte waren SIGMA’s geavanceerde productie technologieën die het bedrijf in de loop van de tijd heeft ontwikkeld bij de productie van een groot assortiment ultra-groothoek en lichtgevoelige objectieven. Mijlpalen waren objectieven zoals SIGMA 12-24mm F4.5-5.6 DG HSM, SIGMA 8-16mm F4.5-5.6 DG HSM en SIGMA 18-35mm F1.8 DC HSM | Art, geheel nieuwe producten die SIGMA geholpen hebben bij het ontwikkelen van buitengewone design- en productie kennis en de huidige hoge precisie en hoge efficiency productie systeem. Deze voordelen maakten het mogelijk om de nieuwe SIGMA 20mm F1.4 DG HSM | Art te ontwikkelen. Daarnaast SIGMA’s optische design minimaliseert distortie, laterale chromatische aberratie en saggitale coma flare en voorkomt reductie van helderheid aan de randen van het beeld.

Dit nieuwe objectief levert top prestaties, zelfs bij open diafragma en kan daarom worden gezien als het hoogtepunt van SIGMA’s Art lijn.


 Minimale chromatische aberratie

Dit objectief minimaliseert chromatische aberratie een veel voorkomend probleem bij lichtgevoelige ultra-groothoek objectieven. Het bevat twee FLD (“F” Low Dispersion)* glas lenselementen en vijf SLD (Special Low Dispersion) glas lenselementen om laterale chromatische aberratie dat vooral zichtbaar is bij de hoeken van het beeld te minimaliseren.

De geoptimaliseerde verdeling van de lichtbundels in het objectief help axiale chromatische aberratie te verminderen. Als gevolg hiervan levert dit objectief een hoge beeldkwaliteit in iedere situatie en de prestatie is consistent scherp en met een hoog contrast.

*FLD glas is ultra low-dispersie glas dat zorgt voor prestaties op het hoogste niveau. De hoge transparantie, refractie index en dispersie zijn extreem laag vergeleken met een conventioneel type glas. Deze eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van fluoriet dat bekend staat om zijn meer dan normale dispersie. Hierdoor wordt residu chromatische aberratie (secundair spectrum) geminimaliseerd, dat niet kan worden gecorrigeerd door een normaal optisch glas terwijl tegelijkertijd wordt gezorgd voor scherpe beelden met een hoog contrast

• Distortie tot minimum teruggebracht

Distortie (ongewenste verstrooiing van het licht) is een veel voorkomend probleem bij groothoekobjectieven en het is niet mogelijk dit te corrigeren door het diafragma te veranderen. Daarom moet hier rekening mee worden gehouden vanaf het begin van het ontwerp van het objectief. Het SIGMA 20mm F1.4 DG HSM | Art objectief reduceert ongewenste verstrooiing van het licht doordat de invalshoek van het licht vanaf het eerste glas element wordt aangepast en door gebruik van asferische glaselementen die optimaal geplaatst zijn.


 Ontworpen om flare en ghosting te reduceren

Vanaf het begin van het ontwerpproces heeft SIGMA maatregelen genomen om flare en ghosting te verminderen en om een optisch design te ontwikkelen dat bestand is tegen incidentele lichtbronnen zoals tegenlicht. Vanaf het stadium van prototype gebruikte SIGMA niet alleen simulaties maar daadwerkelijk ook fotografische experimenten om flare en ghosting te benaderen onder verschillende omstandigheden en om maatregelen te nemen om ze tegen te gaan. Daarbij helpt SIGMA’s Super Multi-Layer Coating om flare en ghosting te reduceren en deze zorgt ook voor scherpe, hoge contrast beelden, zelfs bij tegenlicht.

2. Het ideale snelle objectief voor snapshots en meer.

● De beste prestaties in het ultra hoge megapixel tijdperk

In het begin van de film camera’s was er bijna geen gevoelige film beschikbaar en heldere objectieven die goed werkten in omstandigheden met weinig licht werden bekend als “snelle objectieven”. Deze objectieven zijn ideaal voor indoor fotografie, opnamen in de avond, bij bewolkte lucht en in condities met weinig licht.

Omdat de SIGMA 20mm F1.4 DG HSM | Art zorgt voor de voordelen van een ultra-groothoek met minimale distortie is het zeer geschikt voor het fotograferen van landschappen, sterrenhemels en architectuur. Behalve het maken van groothoek opnamen met de hele scene in focus, kan de fotograaf ook gebruik maken van het open diafragma om snapshots te maken met het onderwerp in focus in combinatie met een aantrekkelijk bokeh effect.

Dit objectief is ontworpen voor de ultra hoge megapixel digitale camera’s en levert hoge resolutie en heldere beelden zelfs met open diafragma.


3. Art lijn levert artistieke opnamen van een hoog niveau

SIGMA biedt alle verwisselbare objectieven in drie productlijnen aan: Contemporary, Art, en Sports, ieder met zijn eigen onderscheidende concept. Onze Art productlijn levert hoge expressieve expressie. Dankzij de verbazingwekkende weergaveprestaties is deze productlijn zeer geschikt voor landschappen, portret, stillevens, close-ups en snapshots. Met deze objectieven komen uw artistieke kwaliteiten optimaal tot hun recht. SIGMA’s Art productlijn excelleert zowel in de studio als buiten voor indrukwekkende architektuur opnamen, opnamen van sterrenhemels en vele andere opnamen.

4. Metallic look lenskap beschikbaar (separaat verkocht)

In overeenstemming met de hoge afwerking van het objectief is een optioneel verkrijgbare metalen lenskap LC907-02 beschikbaar. Deze metalen lenskap zorgt voor een nieuw niveau van eenheid binnen de nieuwe productlijnen van SIGMA.

5. SIGMA USB DOCK maakt eigen instellingen en flexibele aanpassingen mogelijk

SIGMA USB DOCK voor SIGMA GLOBAL VISION objectieven (optioneel)

Met de optioneel verkrijgbare SIGMA USB DOCK kunt u de firmware van het objectief bijstellen alsmede de focus positie en andere instellingen aanpassen. Verbind het objectief met de SIGMA USB DOCK en de dock met een computer om de speciaal ontworpen SIGMA Optimization Pro software te gebruiken om de verschillende instellingen te maken.


6. De SIGMA GLOBAL VISION productlijnen zetten een nieuw prestatie niveau voor beeldkwaliteit


 Hoge kwaliteit ontwerpeigenschappen

In de nieuwe productlijnen zijn de lenskappen en de AF/MF schakelaars opnieuw ontwikkeld om het gebruik ervan te verbeteren. Teneinde precieze werking te garanderen zijn interne onderdelen ontwikkeld met gebruik van veel metaal en Thermally Stable Composite (TSC),* dat zeer te vergelijken is met metalen onderdelen. In de mount basis unit van het objectief is het jaar van introductie gegraveerd.

*TSC heeft thermische eigenschappen die gelijk zijn aan die van aluminium. Onderdelen gemaakt van TSC vervormen minder en maken het mogelijk objectieven met extreem hoge precisie te ontwikkelen. Vergeleken met polycarbonate dat 20% glas bevat en veel wordt gebruikt, biedt TSC 70% hogere elasticiteit. En vergeleken met polycarbonate dat 30% glas bevat, biedt het 25% hogere elasticiteit (vergelijk gemaakt met door SIGMA ontworpen onderdelen).

 Evaluatie met SIGMA’s eigen MTF meetsysteem: A1

Bij het meten van de prestaties van objectieven maakten we gebruik van een Modulation Transfer Functie (MTF) systeem dat gebruik maakte van conventionele sensors. Echter, we hebben ons eigen MFT systeem ontwikkeld (A1)* die gebruik maakt van een 46 megapixel Foveon direct image sensors. Voorheen niet waar te nemen hoge frequentie details zijn nu waar te nemen bij onze kwaliteits controle systemen. Alle SIGMA 20mm F1.4 DG HSM | Art objectieven worden voordat ze worden verscheept gecontroleerd met gebruik van dit A1 systeem.

*A1: Aizu1

 Made in Japan

Op een paar kleine uitzonderingen na, vindt alle SIGMA productie, inclusief mallen en onderdelen in een geïntegreerd productiesysteem plaats in Japan. We zijn nu een van de weinige fabrikanten van wie de producten daadwerkelijk worden gemaakt in Japan. We denken graag dat onze producten op een of andere manier zijn doordrenkt met de essentie van ons vaderland, dat gezegend is met schone lucht en water en hardwerkende mensen. We zijn trots op de authentieke kwaliteit van SIGMA producten, geboren uit een huwelijk tussen op elkaar afgestemde expertise, intelligente en geavanceerde technologie. Onze geavanceerde producten stellen professionals en liefhebbers van fotografie over de hele wereld tevreden, omdat onze productie is gebaseerd op echte vakmanschap, geschraagd door de passie en trots van onze experts

 Afgerond diafragma
Het diafragma bestaat uit 9 lamellen en zorgt voor een aantrekkelijke achtergrond onscherpte in de delen van de opname waarop niet is scherpgesteld

 Hoge Auto Focus snelheid dankzij Hyper Sonic Motor

De Hyper Sonic Motor (HSM) zorgt voor een stille en snelle scherpstelling, terwijl het geoptimaliseerde Auto Focus (AF) algoritme voor een nog soepeler werkende AF-functie zorgt. Gedurende ieder moment tijdens de AF kan de gebruiker Manual Focus (MF) gebruiken, eenvoudig door aan de focus ring te draaien. Deze functie maakt sneller focus mogelijk doordat het niet nodig is eerst een AF/MF schakelaar te gebruiken. Ook kan middels het optioneel verkrijgbare SIGMA USB DOCK de gebruiker de instellingen van het objectief veranderen naar conventioneel full-time handmatige focus override.
Opmerking: het gebruik van full-time MF kan varieren per vatting

 Messing vatting

Dit objectief bevat een duurzame messing vatting die met de hoogste precisie is gemaakt. Een speciale oppervlakte behandeling verhoogt de sterkte en bescherming tegen langdurig gebruik.

 Mount Conversion Service beschikbaar*

Als ervaren fabrikant van objectieven biedt SIGMA de innovatieve Mount Conversion Service aan waarbij we de vatting van een objectief van een van onze nieuwe productlijnen kunnen veranderen naar een vatting van uw keus (tegen kosten). Deze service verlengt de levensduur van uw objectieven indien u ze wilt gebruiken met een andere camera body.

*Indien u gebruik wilt maken van de Mount Conversion Service contacteer dan de dichtbijzijnde SIGMA vestiging of een geauthoriseerde dealer.

[Specificaties]
Objectief constructie: 15 elementen in 11 groepen | Minimaal diafragma: F16 | Beeldhoek (35mm): 94.5° | Minimale focusafstand: 27.6cm/10.9 in. | Afmeting (diameter x lengte): ø90.7mm x 129.75mm/3.6 in. x 5.1 in. | Aantal diafragma lamellen: 9 (afgerond diafragma) | Maximale vergrotings ratio: 1:7.1 | Gewicht: 950g/33.5 oz.

CMS tab